Ana sayfa Genel FAİR PLAY FOTOĞRAFLARI ÖDÜLLENDİRİLDİ

FAİR PLAY FOTOĞRAFLARI ÖDÜLLENDİRİLDİ

393
0
PAYLAŞ

TMOK Fair Play Komisyonu’nun düzenlediği 2. Dünya Fair Play Fotoğraf Yarışmasının Ödülleri Sahiplerini Buldu.

TMOK Fair Play Komisyonu tarafından ilki 2018 yılında düzenlenen TMOK Dünya Fair Play Fotoğraf Yarışması’nın 2023 yılında düzenlenen ikincisinin ödül töreni yapıldı. TMOK Fair Play Komisyonu tarafından Samsa Şirketler Grubu ve Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin desteğiyle organize edilen ve Nisan 2023’te startı verilen 2. Dünya Fair Play Fotoğraf Yarışması’nın Seçici Kurulu ve yarışmanın kazananları TSYD binasında düzenlenen törende bir araya geldi.

TOPLAM ÖDÜL 3.750 USD

Yapılan açılış konuşmasının ardından ön jürinin başvurular arasından yarışmaya değer gördüğü 42 eser tekrar izlendi ve kazanan isimlere ödülleri takdim edildi. Yarışmada ödüle değer görülen eserler ve ödülleri şöyle,

1-Halil Fidan (AA)

Gaziantep Nurdağı ilçesinde büyük mücadele veren İtfaiye Arama Kurtarma ekibinde görev alan, aynı zamanda Olimpik/Milli Sporcu olan Ali Cakas’ın depremin 4. günü enkaz altından çıkardığı ve sahiplendiği kedisi ile birlikte çektiği DOSTLUK rumuzlu fotoğrafla kazandı. Halil Fidan’ın 2000 dolarlık para ödülü ile plaket ve sertifikasını AA İstanbul ofisinde çalışan meslektaşı Can Öcal’a Fair Play Komisyonu Başkanı Erdoğan Arıpınar takdim etti.

2-İhsan Korkut

Bisiklet yarışında çektiği Merhamet rumuzlu fotoğrafla ikinciliği kazanan İhsan Korkut’ın 750 USD, plaket ve sertifikadan oluşan ödülünü, TMOK Fair Play Komisyonu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Sevim Güllü takdim etti.

3-Yağız Gürtuğ

Bir triatlon yarışında çektiği Bir Yudum Su rumuzlu fotoğrafıyla üçüncü olan Yağız Gürtuğ’un 500 USD, plaket ve sertifikasını Fair Play Komisyonu Üyesi, Görsel Sanatlar Uzmanı Emel Gökdeniz takdim etti.

4-Arpan Basu Chowdhury (Hindistan)

Hindistan’da bir tuğla fabrikasında çalışan çocukların, öğle arasında top oynarlarken çektikleri ‘Chasing Dreams’ rumuzlu fotoğrafıyla 4. Olan Arpan Basu Chowdhury’nin 250 USD, plaket ve sertifikadan oluşan ödüllerini TSYD temsilcisi Agah Kara’ya Fair Play Komisyonu Üyesi Bülent Tuncay takdim etti.

5-Ahmet Keskin

Bir futbol maçında çektiği Adres Çocuklar rumuzlu fotoğrafıyla 5. Olan Ahmet Keskin’in 250 USD, plaket ve sertifikadan oluşan ödüllerini, yine TSYD tesilcisi Agah Kara’ya Fair Play Komisyonu Üyesi Atilla Cömert takdim etti.

Jüri Özel Ödülü: David Balogh (Macaristan)

2023 Dünya Atletizm Şampiyonası’nda atletlerin bitiş çizgisine ulaşmasından sonraki Bitiş Çizgisi rumuzlu fotoğrafıyla Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen Macar gazeteci David Balogh’un ödülünü ise Avrupa Fair Play Hareketi EFPM Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Bilge Donuk takdim etti.


TSYD – who has written posts on Türkiye Spor Yazarları Derneği.