Ana sayfa Genel KONYA YARI MARATONU’NDA GERİ SAYIM BAŞLADI

KONYA YARI MARATONU’NDA GERİ SAYIM BAŞLADI

820
0
PAYLAŞ

15 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Konya Yarı Maratonu, 10 kilometre koşusu ve Halk Koşusu öncesinde bilgilendirme toplantısı düzenledi. TSYD Konya Şube Başkanı Murat Dönmez, kent genelindeki spor aktivitelerinin Türkiye’de tanınması için gerekli gayreti göstereceklerini söyledi.

15 Mayıs’ta yapılacak olan Konya Yarı Maratonu öncesi 10 kilometre koşusu ve Halk Koşusu öncesi basın toplantısı Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, düzenlenen toplantıda 2022 yılının Konya açısından sporda ilklerin yaşanacağı bir yıl olacağına dikkat çekti.

2023 DÜNYA SPOR BAŞKENTİ KONYA

Konya’nın 2022 Dünya Spor Başkenti ilan edildiğini, bununla ilgili de organizasyonlar düzenlediklerini ifade eden Başkan Altay, “Bugünkü faaliyet de bunun bir başlangıcı olacak. Geçtiğimiz ay İtalya’nın Torino şehrinde Konya’mız Dünya Spor Başkentli ilan edildi. Bu da Madrid’ten sonra Avrupa’da ikinci, Türkiye’de de ilk kez bir şehir Dünya Spor Başkenti ilan edilmiş oldu. İnşallah bu vesileyle 2022 ve 2023 yılı Konya’mız adına sporla dolu bir yıl olarak tarihte yerini alacak.” ifadelerini kullandı.

KAYIT ÜCRETLERİ SOBE VAKFI’NA AKTARILACAK

Başkan Altay ayrıca, kayıt ücretlerinin SOBE Vakfı’na aktarılacağını da belirtti.

“BU AVANTAJI İYİ DEĞERLENDİRMEMİZ LAZIM”

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Konya Şube Başkanı Murat Dönmez, “Konya’nın bu sezon yaşayacağı spor aktivitelerinin tüm Türkiye’de tanınması noktasında elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Gelecek sezon spor başkenti, bu sene İslam Olimpiyatları var. Arkasından Konyaspor’un iyi bir ivme yakalayacağını düşünüyoruz. Bu avantajı iyi değerlendirmemiz lazım.” dedi.

21 KM YARI MARATON GÜZERGAHI

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Mayıs’ta gerçekleştirecek 21 kilometrelik Konya Yarı Maratonu Mevlana Kültür Merkezi’nden başlayacak. Yarışmacılar Aslanlı Kışla Caddesi’ni 2,7 kilometrede tamamlayacak; U dönüşü ile 1,9 kilometre sonrasında sağa dönerek Fetih Caddesi’ne bağlanacak. 3,9 kilometrelik Fetih Caddesi’nde kıyasıya yarışacak katılımcılar sola dönüp Ankara Caddesi’ne girecek. Yaklaşık 2,3 kilometre sonra Alaaddin Bulvarı’na ulaşacak yarışmacılar sağa dönerek Meram yoluna doğru hareket edecek. Katılımcılar Meram etabının 3,4 kilometre mesafesinde Evliya Çelebi Parkı önünden U dönüşü yaparak bitişe doğru ilerleyecek. 2,3 kilometre sonra Konya Orduevi önünden sağa dönülecek yarış, eski Konya Stadyumu akabinde Atatürk Anıtı ile devam edecek. Sola dönüş ile Konya’nın yoğun caddelerinden Zafer Meydanı’na giriş yapacak yarışmacılar; Alaaddin Bulvarı, Mevlana Müzesi ve Mevlana Kültür Merkezi’ne ulaşarak yarışmayı noktalayacak.

10 KM KOŞUSU GÜZERGAHI

Mevlana Kültür Merkezi’nden başlayacak 10 kilometre koşusunda da yarışmacılar 3 farklı noktadan dönüş yapacak. Başlangıç noktasından ilk dönüş yaklaşık 700 metre sonra gerçekleşirken; Fetih Caddesi üzerinden yarışta tempo hız kazanacak. 4 kilometrelik Fetih Caddesi koşusu sonrası sola dönüş ile Ankara Caddesi’ne bağlanacak yarışmacılar Beşyol’den geçip yaklaşık 2,3 kilometre sonra Alaaddin Bulvarı’na ulaşacak. Alaaddin Bulvarı’nı dönecek yarışmacılar Mevlana Caddesi’ne giriş yapacak. Burada Mevlana Müzesi’nin yanından geçecek yarışmacılar İstiklal Harbi Şehitlik Abidesi’ni geçip yaklaşık 2 kilometre sonra yarışı tamamlayacak.

HALK KOŞUSU GÜZERGAHI

Kayıtları ücretsiz olacak Halk Koşusu, 2,7 kilometre olacak ve Alaaddin Bulvarı üzerinden başlayıp tamamlanacak. Başlangıçtan sonra Atatürk Caddesi üzerinden Zafer Meydanı’na giriş yapacak yarışmacılar Atatürk Anıtı önündeki bulvardan sağa dönüp Sultan Cem Caddesi istikametine geçecek; Zindankale Katlı Otoparkı önünden geçip 600 metre sonra yarışı tamamlayacak.

Konya Yarı Maratonu için kayıtlar “konyayarimaraton.com” adresinden yapılıyor.

TSYD – who has written posts on Türkiye Spor Yazarları Derneği.